3 juni 2022

0 Reactie(s)

Nieuw in Membro – mei 2022

In deze nieuwe reeks “Nieuw in Membro” geef ik aan het eind van de maand een update van nieuwe of verbeterde functionaliteiten in Membro.

Algemeen

Alle datum invoer velden zijn nu standaard browser datum velden, waardoor je de datum kan invoeren of gebruik kan maken van het kalender icoontje om een datum te selecteren. Deze datum velden houden de datum notatie van je apparaat aan, zie deze blog voor meer informatie.

Inschrijfformulier

Nieuw in het inschrijfformulier is een veld waar een aspirant lid extra informatie kan invullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorkeur om samen samen met een ander kind te starten.

Ook kan je als vereniging meteen de gewenste betaalmethode uitvragen. Op de pagina Beheer Instellingen selecteer je welke betaalmethodes je wilt aanbieden. Als je automatische incasso mogelijk maakt, zal Membro direct om tenaamstelling, IBAN, BIC en een akkoord vragen.

Ook nieuw, het BIC veld wordt automatisch aangevuld, als er een IBAN wordt ingevuld van een van de grotere Nederlandse banken.

Beheer gebruikers

Als beheerder heb je nu ook de optie om het wachtwoord van gebruikers te resetten. Daarnaast kan je ook twee-factor-authenticatie uitzetten bij een gebruiker, bijvoorbeeld als deze gebruiker niet meer bij z’n smartphone kan. Je regelt dit op de pagina Beheer Gebruikers.

Evenementen

Nieuw bij evenementen is dat je de periode kan aangeven waarin leden zich kunnen aanmelden voor een evenement. Met de datumvelden inschrijven vanaf en inschrijven tot en met zorg je dat leden zich op tijd, en ook niet te vroeg aanmelden.

Examens

Examens hadden al een inschrijven tot en met datum. Nieuw is het datumveld inschrijven vanaf. Hiermee zorg je dat leden zich niet te vroeg kunnen inschrijven, bijvoorbeeld als je eerst nog wil testen welke leden examen mogen doen.

E-mail versturen

Op de pagina E-mail Versturen kan je nu ook een e-mail sturen naar alle leden die op een bepaalde dag trainen.

Daarnaast kan je meerdere afzender e-mailadressen instellen op de pagina Beheer Instellingen, deze e-mailadressen kan je overal in Membro selecteren als afzender van jouw e-mail.

Presentielijsten

De pagina Presentielijsten (vroeger bekend als Groepenlijst) is helemaal vernieuwd. Je hoeft geen dagen meer aan te geven, je selecteert gewoon de groepen waar je een lijst voor hebt en een begin- en einddatum.

Nieuw is ook de optie om de eisen van deze groep mee te nemen in de lijst, zodat je per datum kan bijhouden waar je op hebt getraind.

Inzicht

Ouders van leden kunnen, als je dit als vereniging activeert, afwezigheid doorgeven via Membro. Ze doen dit bij de “Groepen & Voortgang” pagina van een bepaald lid.

Ook nieuw is een opzegformulier voor ingelogde leden. Deze activeer je op de pagina Beheer Instellingen, waarbij je aangeeft of leden elke dag kunnen opzeggen of per het einde van de lidmaatschapsperiode.

Heb jij een goed idee?

Membro blijft zich doorontwikkelen. Heb jij een goed idee om Membro beter, gebruiksvriendelijker of gewoon leuker te maken? Neem gerust contact met me op.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}