20 maart 2023

0 Reactie(s)

Makkelijker incasseren met Membro

Goed nieuws voor verenigingen die gebruikmaken van Membro! Het verenigingsbeheersysteem heeft nu een nieuwe functie waarmee je PAIN.008 incassobestanden kunt aanmaken voor contributiefacturen.

Wat is een PAIN.008 incassobestand?

Een PAIN.008 incassobestand is een standaard formaat voor het initiëren van incasso’s in het SEPA-gebied. Het bevat alle informatie die nodig is voor het uitvoeren van een incasso. Met andere woorden, het is een efficiënte en gestandaardiseerde manier om betalingen van leden te incasseren.

En nu kunnen verenigingen die gebruikmaken van Membro met een simpele klik op de knop PAIN.008 incassobestanden aanmaken voor hun contributiefacturen. Het proces is heel eenvoudig en gaat via de pagina “Beheer financiën“. Bij de downloadmogelijkheid is een optie “Incasso XML bestand (PAIN008)” toegevoegd. Selecteer deze optie en klik op de knop “Download bestand” om het bestand te genereren.

Membro - Incasso bestand PAIN008

De voordelen voor de vereniging

Om te beginnen kan het gebruik van deze bestanden de administratieve last voor verenigingen aanzienlijk verminderen. Het proces van contributie-inning wordt vereenvoudigd en de efficiëntie van het administratieproces wordt verhoogd. Het gebruik van deze bestanden vermindert ook het risico op fouten bij het verwerken van betalingen, omdat Membro precies uitrekent hoeveel elk lid moet betalen.

Kortom, het aanmaken van PAIN.008 incassobestanden voor contributiefacturen is een goede toevoeging aan Membro.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

E-mailinstellingen

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}