28 januari 2022

0 Reactie(s)

Waarom is de notatie van een datum invoerveld in het Engels of Amerikaans?

Sinds de komst van HTML5 is de browser in staat zelf een datum invoerveld te tonen. Daarmee is het prikken van een datum veel toegankelijker geworden. Dat komt doordat de browser de datumprikker nu kan optimaliseren voor kleine schermen. Omdat de browser de datumprikker toont, worden ook de taal- en locatieinstellingen van de browser gebruikt om tot de notatie van de datum te komen. Standaard zal de browser de taal- en locatie instellingen van het besturingssysteem volgen. Membro kan die instellingen niet bëinvloeden.

Als de taal- en locatieinstellingen van de browser op Engels-Brits staan of Engels-Amerikaans, dan wordt de datum op de Engels-Britse of Engels-Amerikaanse manier genoteerd. Ontwikkelaars kunnen de taal- en locatieinstellingen niet beïnvloeden. Alleen de gebruiker zelf kan deze datumnotatie wijzigen door de taal- en locatieinstellingen aan te passen. Dus wanneer een website in het Nederlands is, en de taal- en locatieinstellingen van de browser staan op een andere taal, dan zal de notatie van de datumprikker aangepast zijn op de taal- en locatieinstellingen van de browser.

Hoe kan ik de taal- en locatieinstellingen van de browser aanpassen?

Dit kan via de instellingen van de browser zelf. Hieronder kunt u we voor Firefox, Chrome, Edge en Safari vinden hoe dit moet.

Waarom toont Membro niet een eigen datumprikker?

In principe zou Membro zelf een datumprikker kunnen maken waarvan de notatie de taal van de website volgt in plaats van de taal- en locatieinstellingen van de browser. Toch zijn er gegronde redenen waarom we dat niet doen. Het grootste gedeelte van het verkeer naar websites is tegenwoordig met mobiele toestellen. Membro acht het belangrijker dat de datumprikker toegankelijk is, zich aanpast en zelfs geoptimaliseerd is voor alle toestellen, inclusief mobiel, dan dat de notatie zich aanpast aan de taal van de website. Membro hoopt dat de HTML standaard zich zodanig zal aanpassen, dat het wel mogelijk wordt voor ontwikkelaars om de datumnotatie te kunnen sturen.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

E-mailinstellingen

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}