10 april 2021

0 Reactie(s)

Toegangscontrole van leden met de scan mogelijkheid

Als vereniging of stichting wil je natuurlijk weten of een lid toegang heeft of niet. Vaak moet dat snel gebeuren, want er staan veel kinderen in de rij en de training begint al snel. Met de toegangscontrole van Membro kan je door het scannen van een ledenpas of op basis van een deel van de naam snel zien of iemand toegang heeft.

Wat betekent toegang hebben?

In Membro kan je per lid instellen of hij of zij toegang heeft. Per lid kan je kiezen uit 3 opties:

  1. “Wel toegang” – Een lid heeft toegang.
  2. “Geen toegang” – Een lid heeft toegang.
  3. “Automatisch” – Er wordt automatisch bepaald of een lid toegang heeft op basis van openstaande facturen. Is een openstaande factuur over zijn betalingstermijn heen? Dan heeft een lid geen toegang.

Waar vind ik de scan mogelijkheid?

Log in bij Membro en kies bovenin het menu voor “Scan”. Hiervoor heeft de ingelogde gebruiker “Scan” rechten voor nodig.

Hoe werkt de toegangscontrole?

Op de pagina “Scan” kies je eerst een locatie waar je voor wilt scannen. Zo worden de gescande leden ook per locatie geregistreerd. Je hebt ook altijd een “Test” locatie, zodat je de toegangscontrole kan uittesten.

Na het kiezen van een locatie zie je het volgende invoerveld:

Invoerveld voor de toegangscontrole

In dit veld kan je een registratienummer, een barcode of een deel van een naam typen. Ook kan je een USB barcodescanner of QR-codescanner gebruiken om nog sneller de gegevens in te voeren. Deze barcode of QR-code kan je bijvoorbeeld op een ledenpas printen.

Vervolgens krijg je van het geselecteerde lid een aantal gegevens te zien, zoals het lidnummer, naam, ledentype, groepen, locatie en natuurlijk of het lid toegang heeft (“Toegang” in een groen vlak) of geen toegang (“Geen toegang” in een rood vlak).

Onder dit veld zie je een overzicht van de leden die vandaag al op deze locatie gescand zijn. Hierin zie je de kleuren groen (toegang) en rood (geen toegang) terugkomen. Heeft een lid toegang, maar wordt hij of zij dubbel gescand, dan toont de regel geel, zodat je hier extra op kan letten.

Schermprint van de toegangscontrole

Schermprint van de toegangscontrole pagina

Nog vragen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog een vraag over de toegangscontrole? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact met ons op.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}