8 november 2021

0 Reactie(s)

Speciale rechten voor de trainer

Als je Membro al gebruikt, ben je bekend met de Groepsrechten die je aan gebruikers toe kan kennen. Hiermee heeft een gebruiker toegang tot alle groepen die een vereniging of stichting heeft aangemaakt in Membro. Maar wat als je iemand rechten wilt geven tot maar één of enkele groepen? Dan kan je deze persoon trainer maken binnen Membro.

Als gebruiker met Trainersrechten krijg je bijna alle rechten als iemand die Groepsrechten heeft. Je kan dus de voortgang bijhouden, aanwezigheid registreren en leden verplaatsen, kopiëren of verwijderen uit de groep. Uiteraard kan je dit alleen voor de groepen waar jij trainer van bent.

Ook kan een trainer geen nieuwe trainer toevoegen of verwijderen. Hiervoor heb je Groepsrechten voor nodig.

Hoe voeg je een trainer toe aan een groep?

Op de pagina “Groepen” kan je, als je een groep hebt geopend, achter “Trainers” op de groene knop “Voeg toe” klikken. Zoek het lid uit de jouw ledenadministratie op die trainer is op basis van naam of lidnummer en sla de trainer op.

Hoe verwijder je een trainer van een groep?

Op de pagina “Groepen” kan je, als je een groep hebt geopend, achter “Trainers” op de voornaam van de trainer klikken en kiezen voor “Verwijder deze trainer”.

Hoe maak je een gebruiker trainer?

Op de pagina “Beheer gebruikers” kan je rechten toekennen aan gebruikers. Klik op het potloodje rechts om een gebruiker aan te passen en zet de optie “Mag groepen beheren waar hij trainer van is” aan.

Zorg dat de gebruiker gekoppeld is aan het lid die je als trainer hebt toegevoegd. Dus controleer bij het wijzigen van de gebruiker of je onderaan bij “Inzicht in leden” het lid ziet staan die je hebt toegevoegd als trainer bij de groep.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

E-mailinstellingen

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}