14 juli 2023

0 Reactie(s)

Scannen voor toegang

Veel verenigingen en stichtingen willen de toegang controleren bij de ingang. Wie heeft er betaald en heeft een geldig ledentype, en wie zou je liever bij de ingang al weigeren, om er geen trainers mee op te zadelen. Maar je wilt niet lang bezig zijn met het controleren van gegevens. Zeker niet als de leden 10 minuten voor de training snel door willen. Daarom kan je met Membro scannen voor toegang.

Scannen kort uitgelegd

Op de Scan-pagina scan je een lidnummer of pasnummer en zie je meteen of een lid toegang heeft (groen) of geen toegang (rood). Als een lid eerder al gescand is, zie je dit ook (oranje), zodat leden geen ledenpassen kunnen uitwisselen.

Het invoerveld werkt op basis van lidnummer, pasnummer of deel van een naam. Als een lid zijn pas is vergeten, kan je dus hetzelfde veld gebruiken om te zoeken naar het lid.

Ledenpassen via de Membro App

Als leden inloggen, zien ze onder Inzicht -> Info & Foto hun pasnummer. Deze pas kunnen ze downloaden als PKPASS bestand, die je op je iPhone opent met de Apple Wallet en op een Android telefoon met bijvoorbeeld Stocard. Ook kan je direct uit de Membro App de ledenpas bekijken en laten scannen.

Ledenpassen via de e-mail

Ook kan je in e-mails verstuurd vanuit Membro de code [barcode] opnemen. Hiermee plaatst Membro de barcode in de e-mail, waardoor een lid alleen maar z’n e-mail hoeft te openen om zijn code te vinden. Als je dit bijvoorbeeld de dag voor een evenement rondstuurt, zullen veel leden met hun smartphone zich kunnen laten scannen.

Zelf ledenpassen aanmaken

Natuurlijk kan je ook zelf passen maken. Sommige verenigingen en stichtingen printen ze barcode uit op bijvoorbeeld een kaartje van A6 formaat. Andere verenigingen en stichtingen laten plastic pasjes bedrukken of hebben zelf een pasprinter.

Het belangrijkste hierbij is dat de barcode correct is. Barcodes kan je gelukkig heel makkelijk zelf maken met een gratis lettertype, zoals het bekende “Free 3 of 9” lettertype. Zo’n lettertype vervangt gewone letters en cijfers in de streepjes van een barcode.

Om een geldige “3 of 9” barcode te maken, moet u deze beginnen en eindigen met een speciaal teken. Scanners zoeken naar dit teken om te weten waar ze moeten beginnen en stoppen met het lezen van de streepjescode. Het wordt in dit lettertype weergegeven met het teken ‘*’.

Dus om een streepjescode voor de tekst “ABC123” te maken, moet je “*ABC123*” typen. Houd er rekening mee dat streepjescodelezers de *’s niet opnemen in de tekst die ze retourneren. Ze geven je gewoon de “ABC123”.

Twee versies van het “3 of 9” lettertype zijn inbegrepen. Het lettertype met de naam “Free 3 of 9” is de basis 3 of 9. Het bevat letters en deze symbolen: $ % + – . en /. Het lettertype met de naam “Free 3 of 9 Extended” dekt de uitgebreide “3 of 9”-standaard. het bevat alle tekens.

Let op als je Microsoft Word gebruikt voor het aanmaken van barcodes. In sommige versies van Word is er een standaardinstelling die tekst tussen *’s verandert in vetgedrukte tekst. Deze instelling moet worden uitgeschakeld om deze lettertypen te laten werken, anders gaan de *-tekens die nodig zijn om de streepjescode correct te scannen verloren en wordt de dikte van de balken gewijzigd. De instelling kan in verschillende versies op een andere plaats worden gevonden, maar dit is hoe ik het heb uitgeschakeld. Open vanuit het menu Extra het dialoogvenster AutoCorrectie. Verwijder op het tabblad AutoOpmaak het vinkje voor “*Dikgedrukt* en _onderstreept_”.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}