30 juni 2023

0 Reactie(s)

Rollen vastleggen in Membro

Je bent waarschijnlijk al gewend om leden in te delen in ledentypes en groepen. En waarschijnlijk heb je ook al enkele leden een diploma toegekend. Maar soms is het ook fijn om bepaalde rollen aan leden toe te voegen, zoals bijvoorbeeld bepaalde coach rollen, Lifeguard rollen of commissie functies. Deze rollen leg je nu heel makkelijk vast in Membro.

Inrichting

Op de pagina Inrichting –> Beheer Rollen kan je zelf rollen aanmaken. Rollen verschillen nu eenmaal per vereniging. Je geeft een rol een naam en je kan zelf de volgorde van rollen instellen met de pijltjes rechts in het overzicht.

Rollen toekennen aan leden

Op de pagina Beheer leden kan je de aangemaakte rollen aan leden koppelen. Wijzig hiervoor een lid en scroll naar het kopje “Rollen”. Optioneel kan je ook een start- en/of einddatum aangeven bij de rol, bijvoorbeeld wanneer iemand coach is geworden.

Denk eraan om de wijzigingen op te slaan met de blauwe knop “Sla gegevens op” onderaan het venster.

Rollen koppelen aan evenementen¡

Bij de pagina Evenementen heb je vaak bepaalde rollen nodig. Bijvoorbeeld minimaal 2 coaches of misschien wel minimaal 1 chauffeur. Bij evenementen leg je dit makkelijk vast.

Wijzig een evenement en klik op het tabblad “Rollen & aantallen”. Hier kan je rollen toevoegen en daarbij een minimaal en maximaal aantal deelnemers per rol aangeven. Ook geeft het overzicht aan hoeveel deelnemers er nu zijn ingeschreven met een bepaalde rol.

Rollen koppelen aan deelnemers van evenementen

Het volgende tabblad heet “Deelnemers” en hier kan je de rollen daadwerkelijk koppelen aan de deelnemers. In een selectieveld selecteer je één van de rollen die je zojuist heb toegevoegd.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}