14 april 2023

1 Reactie(s)

Papieren Presentielijsten laten genereren

Trainers willen een makkelijk overzicht van de aanwezigheid van leden, en het liefst ook wanneer ze wat hebben getraind en of elk teamlid voldoet aan deze eisen. Maar voor sommige verenigingen zijn digitale oplossingen, zoals die van Membro, niet handig, omdat ze bijvoorbeeld trainen in een zwembad of op hoogte. Daarom kan je in Membro ook presentielijsten genereren als PDF, die je vervolgens kan uitprinten om met een potlood of pen aan te kruisen.

Aanwezigheid is belangrijk

Een belangrijk onderdeel van het organiseren van trainingen en lessen is het bijhouden van aanwezigheid. Het is belangrijk om te weten wie er wel of niet aanwezig is, zodat de trainers of docenten hierop kunnen inspelen en eventuele afwezigheid kunnen bijhouden. Dit kan ook van belang zijn voor de ledenadministratie en de rapportage van de voortgang van de leden.

Digitaal bij de ingang of door de trainer

Membro biedt meerdere mogelijkheden om de aanwezigheid van leden digitaal bij te houden, bijvoorbeeld met toegangscontrole bij de ingang of door de trainer de aanwezigheid te laten registreren.

Ook op papier mogelijk

Digitaal is voor sommige verenigingen nog lastig. Bijvoorbeeld in zwembaden kan de aanschaf van een waterdichte tablet een belemmering zijn. Daarom kan je in Membro ook presentielijsten als PDF eenvoudig aanmaken, zodat je deze geprint aan trainers en docenten kan geven.

Hoe werkt het?

Op de pagina “Presentielijsten” kan je de groepen selecteren waar je een lijst voor wilt aanmaken. Vul vervolgens een start- en einddatum in en selecteer de opties die je nodig hebt.

  • Pagina 1: Op de eerste pagina zie je de namen van alle leden uit de groep en de trainingsdata die binnen de start- en einddatum vallen die je hebt opgegeven. Als de lessen niet doorgaan, bijvoorbeeld door een vakantie, dan worden deze lessen speciaal aangegeven.
  • Pagina 2: Als je de optie “Voeg eisen toe per datum” aanvinkt, krijg je als 2e pagina een overzicht van de eisen en de trainingsdata. Hiermee kan je makkelijk plannen wanneer je aan welke eisen wilt werken, of kan je achteraf aangeven waar je aan gewerkt hebt.
  • Pagina 3: Als je de optie “Voeg eisen toe per groepslid” aanvinkt, krijg je als 3e pagina een overzicht van alle leden uit de groep en de eisen van de groep. Je kan hier makkelijk bijhouden welk lid al aan welke eisen van de groep voldoet.

Voordelen van presentielijsten in Membro

Het gebruik van presentielijsten in Membro brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo wordt de administratie een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Trainers en docenten hoeven niet langer handmatig lijsten bij te houden, maar krijgen een lijst aangeleverd uit het bronsysteem. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten.

Ook bieden de presentielijsten een duidelijk overzicht van het aantal aanwezigen en afwezigen, wat handig is voor de rapportage van de voortgang van de leden.

Kortom, presentielijsten zijn een waardevolle toevoeging aan het verenigingsmanagementsysteem Membro. Ze maken de administratie eenvoudiger en overzichtelijker voor trainers en docenten, en bieden inzicht in de aanwezigheid van leden voor de ledenadministratie.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}