27 april 2021

0 Reactie(s)

Makkelijk leden importeren naar Membro

Stap je over naar Membro voor de ledenadministratie? Of wil je gewoon in één keer meerdere leden toevoegen? Dan is het fijn om in één keer een hele lijst met leden te kunnen importeren. Natuurlijk kan dit met de makkelijke “Upload” mogelijkheid in Membro.

Template voor importeren

Om zelf jouw ledenlijst te importeren, moet deze voldoen aan ons template of moet het een export zijn vanuit SportLink. Over het importeren vanuit SportLink lees je hier meer. Onderaan dit bericht lees je hoe ik je ook kan helpen met andere bestanden.

Aan de slag

Klaar om je bestand te uploaden? Volg dan dit kleine stappenplan:

  1. Log in als beheerder.
  2. Kies in het menu onder “Meer” voor “Upload”.
  3. Selecteer het type bestand:
    • Membro template – Als je gebruik maakt van het hierboven genoemde template.
    • SportLink export – Als je een export hebt aangemaakt vanuit SportLink.
  4. Kies vervolgens als ledenbestand het bestand dat je wilt importeren vanaf je computer. Zorg dat dit een CSV bestand is, waarbij de velden met puntkomma worden gescheiden.
  5. Selecteer “Verwijder leden die niet in dit bestand staan” als je wilt dat leden, die niet in jouw bestand voorkomen, verwijderd worden uit Membro. Deze leden kan je altijd nog terughalen vanuit de “Oud leden” pagina.
  6. Klik op de knop “Upload”.

Het uploaden en verwerken van het bestand kan even duren. Zoals altijd krijg je rechtsboven een melding met het aantal toegevoegde, gewijzigde en verwijderde leden.

Downloaden en opnieuw importeren

Vanuit de “Leden” pagina kan je een volledige lijst van leden downloaden. Dit bestand voldoet ook aan het template die je kan uploaden. Je kan dus eventueel het ledenbestand downloaden, aanpassen en opnieuw uploaden.

Zorg er dan wel voor dat je het registratienummer niet aanpast, hieraan worden de leden herkent tijdens het importeren.

Hulp nodig bij het importeren?

Heb je hulp nodig bij het importeren? Bijvoorbeeld als je een overstap maakt vanaf Davilex of een andere ledenadministratie? Ik heb de afgelopen jaren verschillende bestandstypen kunnen importeren, neem gerust even contact met me op.

Importeren op de Upload pagina

Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}