29 april 2021

1 Reactie(s)

Ledentypes, wat kan je er allemaal mee?

Als je bent ingelogd als beheerder, vind je op de pagina “Instellingen” de ledentypes. Het is waarschijnlijk één van de eerste zaken die je in Membro instelt, maar je kan er misschien wel meer mee dan je denkt. Laten we daarom even inzoomen op de ledentypes in Membro!

Inzicht in ledentypes

Het hoofddoel van ledentypes is simpel. Door deze in te stellen en toe te wijzen aan leden, hou je overzichtelijk wat voor soort lid het betreft. Junior, Senior, EHBO-er, vrijwilliger, of wat dan ook past bij jouw vereniging of stichting.

Dit ledentype zie je vervolgens terugkomen bij bijvoorbeeld het bekijken van een lid of bij de toegangscontrole.

De juiste factuur voor jouw leden

Per ledentypes kan je de kosten instellen voor leden. Je kan dus bijvoorbeeld de volgende types aanmaken:

  • Ledentype “Junior leden”; 5 euro per maand;
  • Ledentype “Senior leden”; 10 euro per kwartaal;
  • Ledentype “Vrijwilliger”; 20 euro per jaar;
  • Ledentype “EHBO herhaling”; 10 euro per jaar.

Deze ledentypes koppel je vervolgens aan je leden, waarbij je ook meerdere types per lid kan koppelen. Hierdoor weet Membro precies hoeveel elk lid moet betalen als jij de facturen genereert.

Aanmelden van nieuwe leden

Per ledentype kan je aanvinken of je dit ledentype wilt gebruiken in het aanmeldformulier voor nieuwe leden. Voor deze ledentypes kunnen aspirant leden zich dus inschrijven.

Als je dit doet, worden er 2 extra velden zichtbaar:

  1. Omschrijving aanmeldformulier: in het aanmeldformulier kan je een andere benaming gebruiken voor het ledentype. Dus misschien gebruik je “NRZ Zwem ABC” als naam van het ledentype, maar wil je dit in het aanmeldformulier “Leer zwemmen volgens het NRZ Zwem ABC” noemen voor de duidelijkheid.
  2. Voorwaarden bij aanmelden: Dit zijn de algemene voorwaarden waar jouw aspirant lid akkoord mee moet gaan. Door deze per ledentype in te stellen, kan je deze helemaal afstemmen op de situatie van deze groep leden.

Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}