14 juni 2023

0 Reactie(s)

Leden vergelijken met Sportlink

Maak je naast Membro ook gebruik van Sportlink, bijvoorbeeld omdat dit verplicht wordt vanuit jouw overkoepelende organisatie? Dan zit je natuurlijk niet te wachten op een dubbele administratie. Maar je wilt wel het gemak van Membro gebruiken, bijvoorbeeld voor het inschrijven voor evenementen of de inzicht van de voortgang voor ouders.

Ledenlijst vergelijken met Sportlink

Om leden te vergelijken in Membro, moet je ze eerst exporteren vanuit Sportlink. Start daarvoor Sportlink op en log in met de inloggegevens van jouw club. Doorloop vervolgens de volgende stappen:

1. Klik bovenin de menubalk op ‘Personen’ en klik vervolgens op ‘Zoekscherm personen’.

2. In het zoekscherm klik je vervolgens rechts onderin op ‘Zoeken’ om alle leden te zoeken. Je vult in dit scherm niets in.

Sportlink - Exporteren - Stap 2

3. Klik vervolgens rechts onderin op ‘Exporteer rijen (na kolom-selectie)’. Dit is het icoontje met het groene pijltje omhoog.

Sportlink - Exporteren - Stap 3

4. Selecteer nu alle kolomen door de bovenste kolom aan te klikken, helemaal naar beneden te scrollen in de kolomlijst, de shifttoets in te drukken en vervolgens de onderste kolom aan te klikken. Klik vervolgens op het pijltje naar rechts om alle kolommen aan je export toe te voegen en klik onderaan het venster op ‘Verder’.

5. Selecteer ‘Puntkomma’ in plaats van ‘Komma’ en klik onderaan het venster op ‘Voltooien’ om een export te maken.

Sportlink - Exporteren - Stap 5

6. Sla het bestand op op je computer.

Sportlink - Exporteren - Stap 6

Ledenlijst vergelijken in Membro

Om deze ledenlijst te vergelijken met de gegevens uit Membro, log je als beheerder in op jouw Membro omgeving. Kies vervolgens je in het menu onder “Meer” voor “Beheer” en vervolgens “Upload”. Op deze pagina selecteer je “Sportlink export” als type bestand en selecteer je het bestand vanaf je computer. Bij “Modus” kies je voor “Vergelijk”. Klik vervolgens op de knop “Upload” om het bestand meteen te verwerken in Membro.

Het resultaat

Vervolgens zie je een duidelijk overzicht van de alle leden waar verschillen voor zijn gevonden. Per lid zie je vervolgens de velden die verschillen, inclusief de huidige waarde uit Membro en de huidige waarde uit Sportlink.

Op basis van dit bestand kan je besluiten om Membro bij te werken. Of misschien zit de fout wel in Sportlink.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}