26 april 2021

1 Reactie(s)

Leden importeren vanuit Sportlink

Maak je naast Membro ook gebruik van Sportlink, bijvoorbeeld omdat dit verplicht wordt vanuit jouw overkoepelende organisatie? Dan zit je natuurlijk niet te wachten op een dubbele administratie. Maar je wilt wel het gemak van Membro gebruiken, bijvoorbeeld voor het inschrijven voor evenementen of de inzicht van de voortgang voor ouders.

Ledenlijst exporteren vanuit Sportlink

Om leden te importeren in Membro, moet je ze eerst exporteren vanuit Sportlink. Start daarvoor Sportlink op en log in met de inloggegevens van jouw club. Doorloop vervolgens de volgende stappen:

1. Klik bovenin de menubalk op ‘Personen’ en klik vervolgens op ‘Zoekscherm personen’.

2. In het zoekscherm klik je vervolgens rechts onderin op ‘Zoeken’ om alle leden te zoeken. Je vult in dit scherm niets in.

Sportlink - Exporteren - Stap 2

3. Klik vervolgens rechts onderin op ‘Exporteer rijen (na kolom-selectie)’. Dit is het icoontje met het groene pijltje omhoog.

Sportlink - Exporteren - Stap 3

4. Selecteer nu alle kolomen door de bovenste kolom aan te klikken, helemaal naar beneden te scrollen in de kolomlijst, de shifttoets in te drukken en vervolgens de onderste kolom aan te klikken. Klik vervolgens op het pijltje naar rechts om alle kolommen aan je export toe te voegen en klik onderaan het venster op ‘Verder’.

5. Selecteer ‘Puntkomma’ in plaats van ‘Komma’ en klik onderaan het venster op ‘Voltooien’ om een export te maken.

Sportlink - Exporteren - Stap 5

6. Sla het bestand op op je computer.

Sportlink - Exporteren - Stap 6

Ledenlijst importeren in Membro

Om deze ledenlijst te importeren, log je als beheerder in op jouw Membro omgeving. Kies vervolgens je in het menu onder “Meer” voor “Beheer” en vervolgens voor “Upload”. Op deze pagina selecteer je “Sportlink export” als type bestand en selecteer je het bestand vanaf je computer. Klik op de knop “Upload” om het bestand meteen te verwerken in Membro.

Wil je een ander bestand importeren?

Lees dan hier hoe je ook andere bestanden kan importeren. Of neem contact met mij op, dan help ik je graag verder.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

E-mailinstellingen

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}