4 juli 2024

0 Reactie(s)

iDEAL 2.0: Wat betekent dit voor jouw vereniging?

Als vereniging wil je het je leden zo makkelijk mogelijk maken om betalingen te doen. Of het nu gaat om contributie, evenementen of andere activiteiten, een soepel betaalproces is essentieel. Goed nieuws: iDEAL, de populairste online betaalmethode in Nederland, krijgt een upgrade! In deze blog ontdek je alles over iDEAL 2.0 en hoe het jouw vereniging kan helpen.

Wat is iDEAL 2.0?

iDEAL 2.0 is een vernieuwde versie van de bekende iDEAL-betaalmethode. Het doel? Het betaalproces nog sneller en makkelijker maken voor zowel verenigingen als hun leden. De European Payments Initiative (EPI), eigenaar van iDEAL, werkt hiervoor samen met betaaltechnologiebedrijf Payconiq.

Waarom is iDEAL 2.0 belangrijk voor jouw vereniging?

  1. Sneller betalen = minder gedoe: Met iDEAL 2.0 hoeven je leden niet meer hun bank te kiezen. Ze scannen simpelweg een QR-code met hun bankapp en klaar!
  2. Minder fouten bij gegevens: Leden kunnen een profiel aanmaken waarin hun betaal- en adresgegevens worden opgeslagen. Zo worden formulieren automatisch ingevuld.
  3. Hogere ‘conversie’: Doordat het betaalproces soepeler verloopt, is de kans groter dat leden hun betalingen ook daadwerkelijk afronden.
  4. Klaar voor de toekomst: iDEAL 2.0 maakt het makkelijker om nieuwe betaalopties toe te voegen, zoals terugkerende betalingen – ideaal voor contributies!

Hoe werkt iDEAL 2.0?

iDEAL 2.0 introduceert enkele nieuwe functies:

  1. iDEAL QR: Leden scannen een QR-code op hun computer met hun telefoon om te betalen.
  2. iDEAL Checkout: Adresgegevens worden automatisch gedeeld, handig voor evenementtickets of merchandise.
  3. iDEAL Snel betalen: De favoriete bank van het lid wordt automatisch geselecteerd.

Wanneer kun je iDEAL 2.0 gebruiken?

De uitrol van iDEAL 2.0 is al begonnen. In 2024 en 2025 zullen steeds meer functies beschikbaar komen. Het is slim om je nu al voor te bereiden!

Hoe implementeer je iDEAL 2.0 voor jouw vereniging?

Met het gebruik van Membro kan je kiezen voor Mollie of MultiSafePay als betaalprovider. Je stelt deze in via de Financiële Instellingen in je Membro omgeving. Als je op deze pagina de API keys instelt, is jouw vereniging klaar voor deze nieuwe betaalmethode.

Tot slot

Wil je meer weten over hoe je iDEAL 2.0 kunt implementeren voor jouw vereniging? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je helpen om het betaalproces voor jouw leden zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}