30 april 2021

0 Reactie(s)

Hoe stel je makkelijk een wachtlijst in voor leden?

Het gaat goed met jouw vereniging of stichting en je hebt zelfs te maken met een wachtlijst. Natuurlijk wil je dit ook in Membro instellen, want leden op de wachtlijst betalen waarschijnlijk niet hetzelfde als echte leden.

Gebruik een ledentype

In deze blog legde ik al uit hoe je ledentypes aanmaakt. Voor de wachtlijst maak je een apart ledentype aan, zodat je ook hier de kosten goed kan instellen.

Om het makkelijk uit te leggen, neem ik het voorbeeld van een zwemvereniging die het ledentype “Zwemles NRZ” heeft voor zwemmende leden. Daarnaast richten ze een wachtlijst in voor nieuwe leden, die ze “Wachtlijst NRZ” noemen.

Voor nieuwe leden rekenen ze € 10,- inschrijfgeld. Dit stellen ze in bij het ledentype “Wachtlijst NRZ” als eenmalige kosten.

Daarnaast vinken ze bij het ledentype aan dat het gaat om een ledentype voor een wachtlijst. Hierdoor zorgt Membro dat ze geen toegang hebben als je scant en Membro houdt hier rekening mee bij de statistieken.

Bij het oproepen van nieuwe leden, filtert de zwemvereniging de ledenlijst op het ledentype “Wachtlijst NRZ”. Bij de leden die opgeroepen worden, stellen ze een einddatum in voor “Wachtlijst NRZ” en een startdatum voor “Zwemles NRZ”.

Aanmeldingen direct op de wachtlijst

Maar hoe zorg je dan dat leden direct op de wachtlijst komen, zodat ze niet onnodig veel gaan betalen?

Simpel eigenlijk. Bij het ledentype dat je voor de wachtlijst hebt gemaakt vink je “Gebruik dit ledentype in het aanmeldformulier” aan en vul je als omschrijving in waar de wachtlijst voor bedoeld is. Je maakt dus bijvoorbeeld een ledentype “Wachtlijst NRZ” aan en vult als omschrijving aanmeldformulier “Leer zwemmen volgens het NRZ Zwem ABC” in.

Zo komen de leden die dit selecteren bij het aanmelden direct op de wachtlijst te staan.

Pagina Instellingen - Ledentypes - Toevoegen of wijzigen

Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

E-mailinstellingen

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}