17 april 2023

0 Reactie(s)

Geldigheid bewaken van de VOG

Verenigingen en stichtingen zijn vaak verplicht om Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG’s) op te vragen van al hun vrijwilligers en willen dit elke 3 jaar weer doen. Maar de bewaking van de VOG’s is vaak een tijdrovende klus voor de ledenadministratie of secretaris, terwijl het aanvragen zelf al lang duurt. Daarom geeft Membro een overzicht van bijna verlopen en verlopen VOG’s.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, zoals het werken met kwetsbare groepen, zoals kinderen en ouderen. Het is van groot belang dat verenigingen die werken met deze doelgroepen, zoals verenigingen, de geldigheid van de VOG’s van hun vrijwilligers bewaken. Dit kan echter een tijdrovende klus zijn.

De oplossing in Membro

Membro biedt hier een oplossing voor. Met Membro kan je eenvoudig een overzicht krijgen van alle VOG’s die binnen 3 maanden verlopen of die al verlopen zijn. Daarnaast kan je met Membro ook eenvoudig nieuwe VOG’s aanvragen. Omdat Membro de gegevens bevat van de vrijwilligers, heb jij als ledenadministratie alles bij de hand om een nieuwe VOG aan te laten vragen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar voorkomt ook fouten bij het invoeren van gegevens.

Veiligheid van kwetsbare groepen

Door het bewaken van de geldigheid van de VOG’s van je vrijwilligers, laat je als vereniging zien dat je zorgvuldig omgaat met de veiligheid van kwetsbare groepen. Met Membro wordt dit een stuk eenvoudiger en kan je dit op een efficiënte manier organiseren. Zo kan je als vereniging focussen op waar het echt om gaat: het bieden van een veilige en prettige omgeving voor alle leden en vrijwilligers.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}