7 april 2023

0 Reactie(s)

Examens organiseren met Membro

Het organiseren van examens kan een tijdrovende en ingewikkelde taak zijn voor verenigingen. Er moeten deelnemers worden ingeschreven en betalingen moeten worden verwerkt. Een hoop administratie waar vrijwilligers vaak uren mee kwijt zijn. Gelukkig biedt Membro een oplossing voor dit probleem door het aanbieden van een examenmodule die alle aspecten van het examenproces stroomlijnt.

Planning van examens

Een van de eerste stappen in het organiseren van een examen is het plannen van het examen. In Membro vind je een duidelijk overzicht van geplande examens met hun locatie en tijden per groep.

Deelnemersregistratie

Verenigingen kunnen gemakkelijk deelnemers registreren voor het examen via het Membro-platform. Deelnemers kunnen zich online inschrijven en hun gegevens invullen, wat het proces vereenvoudigt voor zowel deelnemers als verenigingen. Verenigingen kunnen vervolgens de gegevens van deelnemers eenvoudig bijhouden.

Papier of digitaal, de keuze is aan jou

Membro kan deelnemers helemaal digitaal, via e-mail, informeren. Maar je hebt ook de mogelijkheid om de examenbriefjes te downloaden als PDF en deze uit te printen, zodat je de briefjes kan uitdelen tijdens een training. Op de examenbriefjes wordt een QR code opgenomen die weer verwijst naar de digitale aanmeldpagina in Membro.

Bevestiging van deelname

Membro maakt het gemakkelijk voor deelnemers om hun deelname aan het examen te bevestigen en er direct voor te betalen, waarbij betaalmogelijkheden zoals iDEAL, bankoverboeking en creditcard mogelijk zijn. Deelnemers kunnen dit doen als ze zijn ingelogd of via een unieke publieke link. Hierdoor hoeven verenigingen veel minder tijd te besteden aan het handmatig bijhouden van bevestigingen en betalingen.

Communicatie met deelnemers

Membro maakt het gemakkelijk voor verenigingen om te communiceren met deelnemers via e-mail. Verenigingen kunnen gemakkelijk deelnemers informeren over belangrijke examendetails, zoals locatie, datum en tijd. Dit zorgt ervoor dat deelnemers goed geïnformeerd zijn en minder snel vragen hebben over het examen.

Deelnemerslijsten

Verenigingen kunnen gemakkelijk deelnemerslijsten aanmaken, zoals de officiële deelnemerslijsten van Reddingsbrigade Nederland. Dit maakt het eenvoudig om deelnemers te communiceren met een examencoördinator.

Tijdsbesparing

Verenigingen die hun examens regelen met Membro, besparen uren per examen, doordat Membro het proces stroomlijnt. Uren van vrijwilligers die ze veel liever besteden aan de trainingen zelf.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

E-mailinstellingen

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}