26 juni 2023

0 Reactie(s)

Membro inzetten als evenement management applicatie

Dagelijks maken verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties gebruik van de evenementen functies binnen Membro. Door Membro in te zetten voor je evenementen, voorkom je een dubbele administratie, zelfs als je verplicht gebruik maakt van Sportlink.

Met evenementen bedoelen we alle activiteiten die niet onder je reguliere trainingen vallen. Dus denk bijvoorbeeld aan de algemene leden vergadering, een bingo, een Paasontbijt, een wedstrijd of een inzet van de Lifeguards.

Maar wat kan je allemaal in Membro?

Evenementen aanmaken

Membro biedt met de Evenementen pagina een overzicht van alle evenementen binnen je vereniging. Om het nog overzichtelijker te maken, kan je zelf evenement types en evenement statussen aanmaken. Ook zie je direct of er al genoeg aanmeldingen zijn voor een evenementen, want bij rode en oranje regels in het overzicht is het minimaal aantal deelnemers nog niet behaald.

Bij een evenement kan je informatie over tijden en locatie instellen. Ook kan je het inschrijven beperken tot een aantal groepen. En je kan zelfs kosten in rekening brengen voor deelname.

Ook kan je rollen toevoegen aan een evenement, als je bijvoorbeeld minimaal 2 coaches nodig hebt en minimaal 1 chauffeur. Membro houdt bij of er genoeg deelnemers met die rollen zijn ingeschreven.

En natuurlijk kan je contact opnemen met de deelnemers door ze een e-mail te sturen.

Deelnemers (laten) inschrijven

Natuurlijk kan je zelf deelnemers toevoegen bij evenementen, maar liever heb je hier bijna geen omkijken naar toch? Daarom biedt Membro 2 mogelijkheden zodat leden zichzelf kunnen inschrijven.

Zonder in te loggen

Allereerst kan je bij het e-mailen naar leden, de code [evenementen-link] (inclusief de hoekhaakjes) meenemen.

Als je dit doet, zal Membro deze code vervangen door een unieke publieke link waarmee leden zichzelf kunnen aanmelden voor evenementen. Uniek, omdat er voor elk lid een eigen link wordt aangemaakt, en publiek, omdat het lid niet hoeft in te loggen om zich in te schrijven voor de evenementen.

Met een klik op de link in de e-mail kan een lid zich dus direct aanmelden. Daarnaast kunnen ze het evenement direct toevoegen aan hun eigen agenda.

Met inloggen

Daarnaast kan je leden de mogelijkheid geven om in te loggen in Membro en zich daar aan te melden voor evenementen. Activeer hiervoor de optie “Activeer het aanmelden voor evenementen” onder het kopje “Registreren account bestaande leden” op de pagina Beheer Instellingen.

Eenmaal ingelogd zien leden het overzicht van evenementen waar zij zich voor kunnen inschrijven. Ook zien ze, alleen als ze zijn ingelogd, welke leden zich nog meer hebben ingeschreven. En ook hier kunnen leden het evenement direct toevoegen aan hun eigen agenda.


Categorie

Tags

Geen tags


Ook interessant

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar geplaatst.

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}